پیش از هر چیز باید این نکته مهم را بگوییم که اگر به دنبال یک رژیم غذایی برای «پیشگیری از کرونا هستید»، این جا پیدایش نمیکنید و احتمالا هیچ جای دیگری هم پیدایش نخواهید کرد. بیماری کرونا بر اثر یک ویروس (کووید 19) به وجود میآید و هیچ منبع علمی تایید نکرده که تغذیه خاصی میتواند جلو ورود ویروس به بدن را بگیرد. چیزی به نام تغذیه برای پیشگیری از کرونا نداریم اما غذاهای مناسب تقویت ایمنی بدن، به ما کمک میکنند سیستم ایمنی بدنمان را به صورت طبیعی قدرتمند کنیم تا بتواند بهتر با انواع ویروسها مقابله کند و ریسک بیمار شدن (یا بدحال شدن) ما پایین بیاید. علاوه بر این، خانهنشینی و کمبود فعالیت، سبک زندگی جدیدی است که بسیاری از ما در یک سال و چند ماه گذشته با آن درگیر هستیم. خود این سبک زندگی باعث تغییر بدن و وزن ما خواهد شد، بنابراین باید یک رژیم غذایی قرنطینه طراحی کنیم تا از اضافه وزن و انواع مشکلات گوارشی جلوگیری کنیم.
در این مطلب، نکات و توصیههایی را برای تغذیه دوران کرونا بررسی میکنیم.
وضعیت از این قرار است: برای جلوگیری از بیمار شدن، باید در خانه بمانیم. کارهایی که قبل از این میکردهایم، به فعال ماندن بدنمان و البته حفظ تعادل کالری دریافتی و مصرفی کمک میکردند و بدنهای ما را در یک طیف وزنی مشخص نگه میداشتند. کارهایی مثل طی کردن مسیر روزانه به محل کار، خریدهای روزانه و هفتگی، مهمانی، رفتن به باشگاه ورزشی یا پیادهروی و دویدن در مقیاس هفتگی. فعال ماندن، تنها به معنای روزی چند ساعت ورزش کردن نیست، یک زندگی فعالانه شامل تنوع در انواع کارهاست و این تنوع، دقیقا چیزی است که بعد از فراگیری ویروس کرونا در اواخر سال 98، از زندگی بسیاری از ما حذف شد. تغذیه دوران کرونا آن جایی اهمیت پیدا میکند که بدانیم حالا، کالریهای مصرفی ما خیلی کمتر شدهاند و باید تغذیهمان را برای سبک زندگی جدیدمان تنظیم کنیم، سبک زندگی که فعالیت بدنی در آن کمتر شده. بهتر است در رژیم غذایی قرنطینه خودتان این موارد را رعایت کنید:
یکی از کارهایی که به ما کمک میکنند تغذیه دوران کرونا را سالم و هیجانانگیز نگه داریم، مشارکت همه اعضای خانواده در فرایند پخت و پز و آماده کردن غذاهاست. بچهها در دوران کرونا، بیشتر از بقیه دچار بیحوصلگی و افسردگی میشوند و یکی از راههای سرحال نگه داشتنشان، این است که کاری را به آنها بسپاریم. کارهایی مثل کندن پوست میوهها و سبزیجات یا هم زدن غذا، درست کردن پیش غذاهای ساده و حتی برای بچههای بزرگتر، خرد کردن و سرخ کردن مواد غذایی. در رژیم غذایی قرنطینه غذاهای جذاب بگنجانید. میتوانید با وعده یک شب پیتزایی، بچهها را تا چندین ساعت سر حال نگه دارید و از آنها بخواهید در مورد مواد اولیه پیتزا یا ادویههای آن نظر بدهند و ترکیب مورد علاقهشان را درست کنند. یک تغذیه سالم و البته سرگرمکننده.
علاوه بر برنامهریزی برای خوردن غذاهای مناسب تقویت ایمنی، مهم است که فعالیتمان را در دوران شیوع ویروس کرونا به صفر نرسانیم (هرچند که کمتر شدن آن اجتنابناپذیر است). اگر امکان ورزش در خانه را دارید، کافی است کمی در اینستاگرام و یوتوب و حتی شبکههای تلویزیونی دنبال حرکات ورزشی مناسب خانه بگردید و حتی بعد از مدتی، یک برنامه روزانه ورزش برای خودتان بنویسید. روزی نیم ساعت ورزش کردن یا یک ساعت پیادهروی آرام (البته در اطراف خانه و نقاط خلوت)، میتواند به ما کمک کند که کمی کالری بسوزانیم و البته حس بهتر و شادابتری در روزهای خانهنشینی کرونا داشته باشیم. ترکیب تغذیه سالم و فعالیت منظم، حتی میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن هم کمک کند.
بعضی از مواد غذایی به خاطر ترکیبات خاصشان، میتوانند کمک کنند تا رژیم غذایی قرنطینه را کامل و سالم داشته باشیم و البته سیستم ایمنی بدنمان را تا حد امکان تقویت کنیم.
فهرست سبزیجات، میوهها و غذاهای مناسب تقویت ایمنی به مواردی که گفتیم خلاصه نمیشوند و گستردهتر هستند. از طرفی با ترکیب مواد غذایی مناسب یا گنجاندنشان در برنامه و رژیم غذایی قرنطینه، میتوان بهتر و سالمتر روزهای خانهنشینی را گذراند. این چند دستور غذایی، شامل تعداد زیادی مواد آنتیاکسیداندار و دارای ویتامین هستند تا با هر سلیقه و هر سبک زندگی، بتوان سیستم ایمنی را قدرتمند کرد:
جهت اطمینان از انتخاب پزشک با ما تماس بگیرید.
اولین نفری باشید که سوال خود را مطرح می کنید