آیا شما به دنبال یکی از موارد زیر می باشید:
احتمالا شما هم پستهای مختلفی را در شبکههای اجتماعی و یا مقالاتی با عنوان "راههای پیشگیری از سرطان" دیدهاید. مقالاتی که هر کدامشان راه حلهای مختلف و گوناگون و گاه عجیبی را پیشنهاد میکنند و اطمینان میدهند که با استفاده از آنها هیچوقت به سرطان دچار نخواهید شد. از خوردن دمنوش زنجبیل تا مصرف هشت لیوان آب در روز. این راهها چقدر معتبر هستند؟ هر سرطانی یک زمینه دارد و اگر بتوانیم از ایجاد زمینههایش جلوگیری کنیم میتوانیم پیشگیری از سرطان را تضمین کنیم مگر نه؟ موضوع اما به همین سادگی نیست. در این مطلب تعدادی از راههای پیشنهادی و علمی برای پیشگیری از سرطان را بررسی میکنیم و رایجترین انواع سرطان را هم میشناسیم.
واقعیت این است که در سرطان هم مثل بیماریهای دیگر، پیشگیری بهتر از درمان است. راههای درمان سرطان معمولا تهاجمی هستند و میتوانند آسیبهای موقت یا دائمی به بدن وارد کنند. سرطان نتیجه تغییر در DNA سلولها و در نتیجه آن تقسیم بیش از حد آنهاست که بافتها را تخریب میکند. این تقسیم بیش از اندازه گاهی به دیگر نقاط بدن هم منتشر شده و موجب ایجاد متاستاز میشود. دلیل سرطان در هر عضوی از بدن، فعالیت غیرعادی سلولهاست اما این فعالیت غیرعادی خودش چه دلیلی دارد؟ مثلا در سرطان دهانه رحم، زگیلهای درمان نشده یا HPV نوع پیشرفته میتواند به سرطان منجر شود. در سرطان معده، رژیم غذایی نامناسب (سرشار از فست فود و گوشت) ریسک ابتلا را بالا میبرد. پس میشود گفت که با مانیتورینگ دائم روی سلامت و چکاپهای منظم و البته رعایت عادات زندگی سالم میتوان "خطر ابتلا" به سرطان را پایین آورد. با این حال پیشگیری از سرطان به صورت صد در صدی، هنوز ممکن نیست.
کاهش خطر ابتلا، میتواند توسط تغییر سبک زندگی ما انجام شود. این عادتهای مفید، آرام آرام سبک زندگی ما را تغییر میدهند و کمکمان میکنند که سالمتر بمانیم:
یکی از سرطانهایی که مستقیما با رژیم غذایی در ارتباط است، سرطان معده است (که در ایران کشندهترین نوع این بیماری محسوب میشود). درمان سرطان معده اغلب به دلیل تشخیص دیرهنگام، سخت است و نتایج خوبی ندارد. برای پیشگیری از سرطان معده، بهتر است مقدار زیادی میوه و سبزیجات، غلات کامل و دانهها را در رژیم غذاییتان جا بدهید و از پرخوری جلوگیری کنید. مصرف بیش از اندازه پروتئین حیوانی و شکر فراوری شده، ریسک سرطان و البته چاقی را بالا میبرد. اگر اضافه وزن دارید، حتما با یک برنامهریزی طولانی مدت و منسجم آن را کم کنید. مصرف بیش از حد الکل هم موجب بالا رفتن شانس ابتلا به سرطان ریه، سرطان روده، سرطان سینه، کلیه و حتی کبد میشود. علاوه بر این، وجود گوشت فراوری شده (مثل سوسیس، کالباس و بیکن) در رژیم غذایی هم اصلا مفید نیست.
وقتی سلولهای دیواره ریه شروع به تقسیم بیش از حد میکنند، بافت ریه دچار سرطان میشود. سرطان ریه دردناک و سخت است اما با رعایت بعضی از عادتها میتوان شانس ابتلا به آن را پایین آورد:
درمان سرطان با شیوههای مختلفی مثل شیمی درمانی، رادیوتراپی، هورمون درمانی و دارو درمانی انجام میشود. بیشتر این درمانها قدرتمند هستند و برای داشتن بیشترین تاثیرگذاری روی سرطان طراحی میشوند و برای همین ممکن است علاوه بر تخریب سلولهای سرطانی، روی تعدادی از سلولهای سالم و نرمال هم تاثیر بگذارند. برای همین است که بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان در طول دوره درمانشان با ریزش مو، تهوع، مشکلات گوارشی و حتی کم خونی مواجه میشوند. برای بیشتر خواندن در مورد هر کدام از روشهای درمان سرطان، خطرها و مدت زمانشان حتما این مطلب را در پلینیک بخوانید.
جهت اطمینان از انتخاب پزشک با ما تماس بگیرید.
اولین نفری باشید که سوال خود را مطرح می کنید