معاینات منظم پستان یک روش اثبات شده برای تشخیص و پیشگیری از سرطان و بیماریهای مرتبط با پستان میباشد. بسته به نیاز شما، طیف وسیعی از گزینههای غربالگری و اقدامات پیشگیرانه در دسترس شما وجود دارند.
غربالگری پستان یعنی اینکه قبل از بروز هرگونه علائم یا نشانه بیماری، سینهها را برای تشخیص سرطان یا دیگر بیماریها بررسی کنیم. این روش اصلی تشخیص زودهنگام بیماری و جلوگیری از شیوع آن است.
به گفته انجمن سرطان آمریکا، همه زنان بالای 40 سال باید این امکان را داشته باشند که ماموگرافی سالانه داشته باشند. تعداد دفعات معاینات و سن آغاز غربالگری، به فاکتورهای خطرزایی که فرد در معرض آنها قرار دارد و باعث بروز سرطان پستان میشوند و همینطور به سابقه پزشکی شخصی و خانوادگی فرد بستگی دارد.
معاینه بالینی پستان ممکن است موارد زیر را شامل شود:
اگر شما یا یکی از اعضای خانواده قبلا به سرطان یا بیماریهای مربوط به پستان مبتلا شده باشید، ممکن است در معرض خطر بیشتری قرار داشته باشید. به همین دلیل، درک سابقه پزشکی شخصی و خانوادگی شما به ما کمک میکند تا بتوانیم تشخیص دقیقتری داشته باشیم.
یک پزشک، پرستار یا متخصص پزشکی آموزش دیده در اولین قسمت از غربالگری، سینههای شما را بصورت فیزیکی معاینه میکند که این امر ممکن است شامل معاینه بصری سینههای شما در حالت ایستاده و همچنین یک معاینه دستی از سینهها در حالت خوابیده باشد.
در هنگام معاینه بصری از شما خواسته میشود که دستان خود را بالای سر خود بلند کرده یا آنها را مقابل استخوان لگن فشار دهید. با این کار مشاهده هرگونه تغییر در اندازه، شکل یا تقارن پستان آسانتر میشود. همچنین پرستار یا پزشک دنبال ترشحات، افتادگی و یا بثورات پوستی میگردد.
در معاینه دستی، پرستار یا پزشک با استفاده از نرمی سر انگشتان خود هر دو سینه شما را از نظر وجود هرگونه توده یا ناهنجاری بررسی میکند. این معاینه نواحی زیر بغل و ترقوه را شامل میشود. در صورت یافتن تودههای مشکوک، پرستار یا پزشک اندازه، شکل و محل آن را یادداشت میکند.
زنانی که در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان یا بیماریهای مربوط به پستان هستند، باید به طور معمول غربالگریهای بیشتری انجام دهند که شامل ماموگرافی، سونوگرافی پستان و MRI پستان میباشد:
در مورد هر یک از این معاینات رادیولوژی اطلاعات بیشتری فرا بگیرید
علاوه بر غربالگری پستان، میتوانید برای کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای پستان، اقدامات پیشگیرانه انجام دهید. این امر به ویژه برای خانمهایی که سرطان ندارند، اما در معرض خطر ابتلا به آن هستند، بسیار مفید است. که این امر ممکن زنانی را شامل شود که مبتلا به موارد زیر هستند:
روشهای زیادی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای پستان وجود دارد. برخی از رایجترین آنها عبارتند از:
برای خانمهایی که دارای جهش ژنتیکی BRCA1 و BRCA2 هستند، اقدامات قویتری از جمله جراحیهای پیشگیری کننده، برداشتن تخمدان یا درمان تاموکسیفن لازم است.